JUOMALISTA

Kuppilamme kuuluu kaikille! Vanain baariin astut nauttimaan iloista olutta ja vieraanvaraista viiniä suoraan Hämeenlinnan rantareitiltä tai valtion raiteilta.
PUNAVIINIT


Le Petit Balthazar Merlot, Pierrick Harang / Ranska  

Viinin tuoksusta löytyy mustaherukkaa, mustikoita ja hivenen lakritsaa. Keskitäyteläinen runko ja kevyet tanniinit tekevät viinistä helposti nautittavan. Mausta erottuu miellyttävää mausteisuutta ja reilusti hedelmää.

Viini on vegaaninen.

Altamente Monastrell / Espanja 
Täyteläinen Monastrell, joka tulvii mehevän makeita ja savuisia aromeja. Makumaailmasta erottuu mustaherukkaa, lakritsaa ja ripaus rouhittua pippuria. Samettista suutuntumaa ryhdittää eloisa hapokkuus ja napakat tanniinit.

Viini on luomu ja vegaaninen ja luonnonmukaisesti tuotettu.

Poças Júnior, Tongue Twister, Douro / Portugali
Uuden ajan dourolainen leikkisä punaviini. Tumman marjaisa, yrttinen ja nuorekas tuoksu. Kypsän hedelmäinen maku on suunmyötäinen ja tanniinit miellyttävän pehmeät.
Poças Júnior on Dourosta kotoisin oleva perinteikäs perhetila, joka juuri saavutti kunnioitettavan sadan vuoden iän. Tänä päivänä tilaa johdetaan neljännessä sukupolvessa. Poçasin liiketila pystytettiin Porton Vila Nova de Gaiaan, jossa vielä tänä päivänäkin sijaitsevat Poçasin toimistotilat sekä vaikuttavat portviinikellarit. Vuodesta 1990 alkaen Poçasilla on tuotettu laadukkaiden portviinien lisäksi myös kuivia ja väkevöimättömiä puna- ja valkoviinejä, joiden tuotanto kasvaa koko ajan.


Sarmentine, François Thienpont, Bourgogne / Ranska 
100% luomumerlot Bordeaux’n oikealta rannalta. Runsas tuoksu on yrttinen ja täynnä punaista marjaisuutta. Täyteläinen maku on mehukas ja tanniinit rakeiset.

Viini on luomu.

Pegasus, Valpolicella Ripasso Superiore, Veneto / Italia 
Syvä tuoksu on täynnä kypsää hillomaista tummaa hedelmää ja makeaa mausteisuutta. Maku on intensiivinen ja suun täyttävä kypsien tanniinien tuodessa siihen runsaasti rakennetta.

Viini on vegaaninen.VALKOVIINIT


Le Petit Balthazar Viognier & Sauvignon Blanc / Ranska  

Miellyttävää limen, greipin ja eksoottisten hedelmien tuoksua. Kepeähkö viini on kitalaella ennen kaikkea raikas ja helposti nautittava.

Viini on vegaaninen.

Karl Schaefer Riesling Feinherb / Saksa 
Viinin aromimaailmasta löytyy runsaasti sitrushedelmiä, persikkaa sekä eksoottista mausteisuutta. Pirteä hapokkuus antaa viinille raikkautta ja tekee viinistä erittäin tasapainoisen.

Viini on luomu ja vegaaninen.

Nivarius Tempranillo Blanco / Espanja 
Aromaattinen tuoksu, jossa kypsiä sitrus- ja kivihedelmiä. Kuiva maku on linjakas sekä erittäin raikas ja hapokas.

Viini on vegaaninen.

Casal Miranda Loureiro Escolha, Vinho Verde
Atlanttinen ja aromaattinen Loureiro Vinho Verdestä. Aromaattisessa tuoksussa on omenaisuutta ja päärynää. Kuiva maku on erittäin raikas ja tuntuvan hapokkuuden valloittama.

Viini on vegaaninen.


ROSÉ 12/75 cl


Le Petit Balthazar Cinsault Rosé / Ranska  

Tuoksussa miellyttävää marjaisuutta sekä hieman limettiä. Kuiva maku on raikas ja kepeähkö. Maussa hentoa vadelmaa ja mustikkaa täydentämässä kokonaisuutta.

Viini on vegaaninen.

Himmel Pink Riesling / Saksa 
Puhdaspiirteinen ja freesi tuoksu. Persikkaa ja sitruunaa. Kuivahko maku on tuntuvan hapokkuuden raikastama ja tasapainoinen. Kokonaisuutena viini on erittäin helposti nautittava.KUOHUVIINIT


Maset Mim Reserva Cava Brut / Espanja  
Erittäin raikas, puhdaspiirteisen omenainen ja paahteinen tuoksu. Kuiva maku on lempeä ja jälkimaku hienon hedelmäinen.

Viini on vegaaninen.

Dissegna Prosecco Rosé Extra Dry  / Italia 
Hedelmäisessä tuoksussa on runsaasti kypsää marjaisuutta. Kuivahko maku on marjainen, mousse lempeä ja kokonaisuus miellyttävän hedelmäinen.

Viini on luomu ja vegaaninen.

Loimer Pet Nat / Itävalta 
Raikas tuoksu, jossa litsiluumua ja hieman aromaattisuutta. Maku on tasapainoisen hedelmäinen ja puhdaspiirteinen kuplien raikastaessa kokonaisuutta miellyttävästi.

Viini on biodynaaminen, naturalviini ja vegaaninen.


SAMPPANJAT


Champagne La Chouette de Champillon, Blanc de Noirs Brut / Ranska 
Tuoksu on raikas ja mineraalinen ja sitä sävyttävät vehreän omenaiset aromit. Maku on kuiva, elegantin hedelmäinen ja ryhdikäs ja siitä voi erottaa paahteisiakin aromeja. Pienet ja eloisat kuplat kestävät lasissa pitkään.

Viini on vegaaninen.

Champagne Fleury Blanc de Noirs Brut / Ranska 
Täyteläisestä tuoksusta voi erottaa kivellisiä hedelmiä ja mineraalisuutta. Maku on raikas ja elegantti: briossia, persikkaa ja litsiä.

Viini on biodynaaminen ja vegaaninen.

VANAIN COCKTAILIT

Garden Gnome – Puutarhatonttu, Vanain klassikko! 12e
Heidell Gin, Vanain vadelma- karhunvatukka shrub, 5olution ja Fee Foam.
Puutarhatontun valvovien silmien alla kehitetty marjainen ja raikas cocktail. Olemme taikoneet tuoreista vadelmista ja karhunvatukoista raikkaan sekoituksen, jossa pieni määrä balsamicoa antaa kokonaisuuteen sopivasti syvyyttä. Juoman hienoon valkoiseen vaahtoon käytetään kasviperäistä Fee Foamia.
Alkoholittomana Mochtells Spirit kotimaisesta- tisleestä.

Punajuuri & Timjami Sour 11e
Timjamilla maustettua bourbonia, Vanain punajuuri cordialia, Altamente Monastrell punaviiniä ja suklaabitteriä.
Punajuuri, joka sopii hienosti esimerkiksi klassiseen Whisky Souriin. Veimme tämän Vanaissa kuitenkin täysin uudelle tasolle. Maustoimme viskin tuoreella timjamilla, teimme punajuuresta siirapin johon lisäsimme 5olution happosekoitetta. Suklaabitteri antaa mukavaa karvautta ja täyteläisyyttä. Cocktailin viimeistelee kerros punaviiniä cocktailin pinnalle.
Alkoholittomana Mochtells Spirit kotimaisesta- tisleestä ja alkoholittomasta punaviinistä.

Daiquiri 11e
Havana Club rommia, Vanain vaniljasiirappia, 5olution happoa ja suklaabitteriä. Tämä todellinen rommi cocktailien klassikko saa Vanaissa uudet vaatteet. Aikoinaan 1800-luvun loppupuolella Kuubassa, Daiquirin kylässä syntynyt cocktail.

Korpi Espresso Martini 12e
Vanain kahvilikööriä, Merlet sitruslikööriä, espressoa, appelsiini- ja suklaabitteriä.
Hieno 80-luvun klassikko on taas kuuminta hottia ja cocktailbaarit tekevät tästä omia muunnoksiaan ympäri maailmaa. Vanain Espresso Martiniin tulee Korpi kahvista itsetehtyä kahvilikööriä, ranskalaista sitruslikööriä ja espressoa. Juoma maustetaan pienellä määrällä bittereitä. Vanain versio pyrkii kunnioittamaan klassikkoa tekemällä siitä kuitenkin täyteläisemmän ja kahvin maussa runsaamman. Sopii erinomaisesti nautittavaksi ruokailun jälkeen.
Alkoholittomana Mochtells Spirit kotimaisesta- tisleestä.