JUOMALISTA

Kuppilamme kuuluu kaikille! Vanain baariin astut nauttimaan iloista olutta ja vieraanvaraista viiniä suoraan Hämeenlinnan rantareitiltä tai valtion raiteilta.
PUNAVIINIT


Le Petit Balthazar Merlot, Pierrick Harang / Ranska  

Viinin tuoksusta löytyy mustaherukkaa, mustikoita ja hivenen lakritsaa. Keskitäyteläinen runko ja kevyet tanniinit tekevät viinistä helposti nautittavan. Mausta erottuu miellyttävää mausteisuutta ja reilusti hedelmää.

Viini on vegaaninen.

Altamente Monastrell / Espanja 
Täyteläinen Monastrell, joka tulvii mehevän makeita ja savuisia aromeja. Makumaailmasta erottuu mustaherukkaa, lakritsaa ja ripaus rouhittua pippuria. Samettista suutuntumaa ryhdittää eloisa hapokkuus ja napakat tanniinit.

Viini on luomu ja vegaaninen ja luonnonmukaisesti tuotettu.

Poças Júnior, Tongue Twister, Douro / Portugali
Uuden ajan dourolainen leikkisä punaviini. Tumman marjaisa, yrttinen ja nuorekas tuoksu. Kypsän hedelmäinen maku on suunmyötäinen ja tanniinit miellyttävän pehmeät.
Poças Júnior on Dourosta kotoisin oleva perinteikäs perhetila, joka juuri saavutti kunnioitettavan sadan vuoden iän. Tänä päivänä tilaa johdetaan neljännessä sukupolvessa. Poçasin liiketila pystytettiin Porton Vila Nova de Gaiaan, jossa vielä tänä päivänäkin sijaitsevat Poçasin toimistotilat sekä vaikuttavat portviinikellarit. Vuodesta 1990 alkaen Poçasilla on tuotettu laadukkaiden portviinien lisäksi myös kuivia ja väkevöimättömiä puna- ja valkoviinejä, joiden tuotanto kasvaa koko ajan.


Sarmentine, François Thienpont, Bourgogne / Ranska 
100% luomumerlot Bordeaux’n oikealta rannalta. Runsas tuoksu on yrttinen ja täynnä punaista marjaisuutta. Täyteläinen maku on mehukas ja tanniinit rakeiset.

Viini on luomu.

Pegasus, Valpolicella Ripasso Superiore, Veneto / Italia 
Syvä tuoksu on täynnä kypsää hillomaista tummaa hedelmää ja makeaa mausteisuutta. Maku on intensiivinen ja suun täyttävä kypsien tanniinien tuodessa siihen runsaasti rakennetta.

Viini on vegaaninen.VALKOVIINIT


Le Petit Balthazar Viognier & Sauvignon Blanc / Ranska  

Miellyttävää limen, greipin ja eksoottisten hedelmien tuoksua. Kepeähkö viini on kitalaella ennen kaikkea raikas ja helposti nautittava.

Viini on vegaaninen.

Karl Schaefer Riesling Feinherb / Saksa 
Viinin aromimaailmasta löytyy runsaasti sitrushedelmiä, persikkaa sekä eksoottista mausteisuutta. Pirteä hapokkuus antaa viinille raikkautta ja tekee viinistä erittäin tasapainoisen.

Viini on luomu ja vegaaninen.

Nivarius Tempranillo Blanco / Espanja 
Aromaattinen tuoksu, jossa kypsiä sitrus- ja kivihedelmiä. Kuiva maku on linjakas sekä erittäin raikas ja hapokas.

Viini on vegaaninen.


KUOHUVIINIT


Maset Mim Reserva Cava Brut / Espanja  
Erittäin raikas, puhdaspiirteisen omenainen ja paahteinen tuoksu. Kuiva maku on lempeä ja jälkimaku hienon hedelmäinen.

Viini on vegaaninen.

Dissegna Prosecco Rosé Extra Dry  / Italia 
Hedelmäisessä tuoksussa on runsaasti kypsää marjaisuutta. Kuivahko maku on marjainen, mousse lempeä ja kokonaisuus miellyttävän hedelmäinen.

Viini on luomu ja vegaaninen.


SAMPPANJAT


Champagne La Chouette de Champillon, Blanc de Noirs Brut / Ranska 
Tuoksu on raikas ja mineraalinen ja sitä sävyttävät vehreän omenaiset aromit. Maku on kuiva, elegantin hedelmäinen ja ryhdikäs ja siitä voi erottaa paahteisiakin aromeja. Pienet ja eloisat kuplat kestävät lasissa pitkään.

Viini on vegaaninen.

Champagne Fleury Blanc de Noirs Brut / Ranska 
Täyteläisestä tuoksusta voi erottaa kivellisiä hedelmiä ja mineraalisuutta. Maku on raikas ja elegantti: briossia, persikkaa ja litsiä.

Viini on biodynaaminen ja vegaaninen.