JUOMALISTA

Kuppilamme kuuluu kaikille! Vanain baariin astut nauttimaan iloista olutta ja vieraanvaraista viiniä suoraan Hämeenlinnan rantareitiltä taikka valtion raiteilta.
PUNAVIINIT 12/75 cl


Le Petit Balthazar Merlot, Pierrick Harang / Ranska  

Viinin tuoksusta löytyy mustaherukkaa, mustikoita ja hivenen lakritsaa. Keskitäyteläinen runko ja kevyet tanniinit tekevät viinistä helposti nautittavan. Mausta erottuu miellyttävää mausteisuutta ja reilusti hedelmää.

Viini on vegaaninen.

Altamente Monastrell / Espanja 
Täyteläinen Monastrell, joka tulvii mehevän makeita ja savuisia aromeja. Makumaailmasta erottuu mustaherukkaa, lakritsaa ja ripaus rouhittua pippuria. Samettista suutuntumaa ryhdittää eloisa hapokkuus ja napakat tanniinit.

Viini on luomu ja vegaaninen.

Shelter Winery, Lovely Lilly Pinot Noir / Saksa 
Runsas tuoksu on täynnä kesän tuoksuja kirsikoiden ja vadelman aromien muodossa. Keskitäyteläinen viini on suussa ryhdikäs, raikas ja tasapainoinen. Mausta löytyy punaisten marjojen lisäksi hieman mausteisuutta..

Viini on vegaaninen.

Azul y Garanza, Arena / Espanja 
Tumman hedelmäinen tuoksu, jossa kypsää vadelmaa, tummaa kirsikkaa ja mausteisuutta. Maku on pehmeä ja suuntäyttävä, tanniinit tuntuvat mutta ovat hienojakoiset ja jälkimaku viipyilevä.

Viini on luomu ja vegaaninen.

Cave De Cairanne, Sans Soufre, Côtes Du Rhône / Ranska 
Raikas tuoksu, jossa mustaherukkaa, karhunvadelmaa ja hieman mausteisuutta. Maku on kuiva ja hedelmäinen. Tanniineiltaan viini on erittäin soljuva ja juotavuus on muutenkin kohdillaan.
VALKOVIINIT 12/75 cl


Le Petit Balthazar Viognier & Sauvignon Blanc / Ranska  

Miellyttävää limen, greipin ja eksoottisten hedelmien tuoksua. Kepeähkö viini on kitalaella ennen kaikkea raikas ja helposti nautittava.

Viini on vegaaninen..

Karl Schaefer Riesling Fienherb, “Kettuviini”/ Saksa 
Puolikuivan viinin aromimaailmasta löytyy runsaasti sitrushedelmiä, persikkaa sekä eksoottista mausteisuutta. Pirteä hapokkuus antaa viinille raikkautta ja tekee viinistä erittäin tasapainoisen.

Viini on luomu ja vegaaninen.

Akuutti Riesling, Lunden & Cie / Saksa 
Tuoksussa sitrusta ja kivellisiä hedelmiä. Kuivahko maku on raikas ja sitä siivittää napakka hapokkuus.

Drapy, Grüner Veltliner / Tsekki 
Aromaattinen ja moniulotteinen tuoksu, jossa on kypsää aprikoosia, vehreyttä sekä jalohomeen tuomaa mausteisuutta. Kuiva maku on runsaan ja kypsän hedelmäinen ja kokonaisuutta raikastaa pitkään kantava hapokkuus.ROSÉ 12/75 cl


Le Petit Balthazar Cinsault Rosé / Ranska  

Tuoksussa miellyttävää marjaisuutta sekä hieman limettiä. Kuiva maku on raikas ja kepeähkö. Maussa hentoa vadelmaa ja mustikkaa täydentämässä kokonaisuutta..

Viini on vegaaninen.
KUOHUVIINIT 12/75 cl


Maset Mim Reserva Cava Brut / Espanja  
Erittäin raikas, puhdaspiirteisen omenainen ja paahteinen tuoksu. Kuiva maku on lempeä ja jälkimaku hienon hedelmäinen.

Viini on vegaaninen.

Dissegna Prosecco Rosé Extra Dry  / Italia 
Hedelmäisessä tuoksussa on runsaasti kypsää marjaisuutta. Kuivahko maku on marjainen, mousse lempeä ja kokonaisuus miellyttävän hedelmäinen.

Viini on luomu ja vegaaninen.

Loimer Pet Nat / Itävalta  – / 40
Raikas tuoksu, jossa litsiluumua ja hieman aromaattisuutta. Maku on tasapainoisen hedelmäinen ja puhdaspiirteinen kuplien raikastaessa kokonaisuutta miellyttävästi.

Viini on biodynaaminen, naturalviini ja vegaaninen.

Loimer Traubensaft prickelnd Donauriesling / Itävalta 
Nuorekkaassa ja tuoreessa tuoksussa on greippiä ja limeä. Maku on erittäin raikas ja hapokas. Kuplat luovat mehuun miellyttävän kermaisen suutuntuman tasapainottaen makeaa hedelmäisyyttä.

Viini on alkoholiton, biodynaaminen ja vegaaninen.
SAMPPANJAT 12/75 cl


Champagne La Chouette de Champillon, Blanc de Noirs Brut / Ranska 
Tuoksu on raikas ja mineraalinen ja sitä sävyttävät vehreän omenaiset aromit. Maku on kuiva, elegantin hedelmäinen ja ryhdikäs ja siitä voi erottaa paahteisiakin aromeja. Pienet ja eloisat kuplat kestävät lasissa pitkään.

Viini on vegaaninen.

Champagne Fleury Blanc de Noirs Brut / Ranska 
Täyteläisestä tuoksusta voi erottaa kivellisiä hedelmiä ja mineraalisuutta. Maku on raikas ja elegantti: briossia, persikkaa ja litsiä.

Viini on biodynaaminen ja vegaaninen.
OLUET


Sandels Lager 4,7 % 
0,33 l  

Sandels Lager 4,7 %  0,50 l  

Alkoholiton Karhu 0 % 0,33 l   

Alkoholiton Kukko IPA 0,3 % 0,33 l   


KANAVAN PANIMO
Kanavan Panimo on Vääksyssä sijaitseva käsityöläispanimo. Panimon perustivat juurilleen palanneet Karlstedin veljekset Jukka ja Jan. Keittiömestarin opeilla Jan miettii aina tarkoin kokonaisuutta, kuten sitä, millaisten makuelämysten kanssa oluet ovat parhaimmillaan. Veljekset ammentavat vaikutteita eurooppalaisesta olut- ja ruokakulttuurista.

Sulku Pils 5,2 %  0,33 l   
Kullan keltainen, miellyttävästi humaloitu ja suodattamaton lager. Olut on ryhdikäs ja maustettu asikkalalaisella kauralla.

Vadelma Gose 3,5 % 0,33 l   
Kesäisen marjaisa ja erittäin raikas hapanolut. Oluen maustamiseen on käytetty paikallisen Vilppulan marjatilan vadelmia. Olut on hapatettu perinteisillä menetelmillä.

Maltti Peat Smoked Ale 4,7 % 0,33 l  
Nimensä mukaisesti maltilla humaloidun, makean maltaisen ja rauhassa kypsyneen kokonaisuuden viimeistelee ripaus turvesavustettua viskimallasta. Reseptin sekä oluen on suunnitellut ja pannut panimon työntekijä Jukka Jokinen osana panimoalan koulutusta.

Vonka Milk Stout 5 % 0,33 l   
Vonka on joenmutka, jossa vonkamies aikoinaan vahti tukin uiton sujumista. Tämä milk stout oikaisee nuo mutkat lempeällä paahteisuudellaan. Olut on todella pehmeä, maltainen ja maussa miellyttävää makeutta.


DONUT ISLAND
Donut Island on toiminut kaupallisesti vuodesta 2015. Yritys toimi aluksi yhteistyössä Panimoyhtiö Hiisin kanssa, mutta nykyään panimo toimii Nordic Breweryn kanssa saman katon alla. Panimo sijaitsee Lempäälän Sääksjärvellä Tampereen kupeessa. Panimon taustalla häärii Mika Oksanen. Donut Islandin oluet ovat nykyaikaisia ja sopivan kokeellisia.

Frisco Disco Citra Single Hop Session IPA 5,5 % 0,33 l  
Oljenkeltainen ja erittäin raikas sitruksisella Citra humalalla humaloitu olut. Sopivan katkera ja ennen kaikkea juotava ipa, jossa hieno sitrushedelmien aromi ja sopivasti maltaisuutta. Donut Islandin suosituin tuote.

Andrea Sour Cherry Berliner Weisse 4,2 % 0,33 l  
Tumman punainen, sopivan hapan vehnäolut, jossa todella paljon aitoa hapankirsikkaa. Sopii mainiosti esimerkiksi aperitiiviksi.

Ich Bin Ein Berner Grapefruit Gose 5 % 0,33 l  
Vaalea, hapan ja suolaisen mineraalinen hapanolut. Mausteena greipinkuorta, pinkkiä Himalajan vuorisuolaa ja sitruksinen humalointi. Raikas ja sopii hyvin myös ruoan seuraksi!

Mind Your Manners DDH New England Pale Ale 5,5 % 0,33 l  
Sameahko, pehmeä ja trooppinen nykyaikainen pale ale, jossa aromihumalointi tehty kahteen kertaan. Helposti lähestyttävä ja miellyttävä. Humalina Citra, Cashmere, Ekuanot, Idaho 7 ja Mosaic.


NORDIC BREWERY
Nordic Brewery on tehnyt oluita Sääksjärvellä vuodesta 2016. Panimomestarina toimii Joonas Koivisto. Joonas tekee konstailemattomia, erittäin laadukkaita ja maukkaita oluita. Nordic Brewery ja Donud Islandin Mika Oksanen yhdistivät voimansa 2020 ja silloin syntyi Nordic Donut. Nyt panimolla syntyy sekä perinteisempiä, että nykyaikaisia ja kokeilullisempia oluita.

Havu Nordic Ale 5,5 % 0,33 l   
Havu on tumma, miellyttävä ja maltainen ale, jossa mausteena kuusen, männyn ja katajan oksia. Mainio ruokaolut lihan ja tuhdimpien makujen pariksi. Olut sopii erityisesti syksyyn ja talveen.

Weizen Hefeweizen 5,2 % 0,33 l   
Baijerilaistyylinen vehnäolut, jossa hallitsevana tyylinmukaisesti banaanin ja neilikan aromit. Raikas vehnäolut toimii kesät talvet mutta parhaimmillaan makumaailmaltaan kevyiden ja hapokkuutta sisältävien ruokien kanssa.


IOOO LAKES DISTILLERY
1000 Lakes Distillery on uusi Vaajakoskella sijaitseva tislaamo. Tislaamosta löytyy myös panimo. Tislaamon tavoitteena on olla Suomen ainut täysin hiilineutraali luomutislaamo. 1000 Lakes käyttää ainoastaan lähitilojen luomuraaka-aineita juomiensa valmistamisessa. Oluet valmistaa Topi Pakarinen.

Roine Portter 5.5 % 0,33 l   
Portterin tuoksu on hienon suklainen. Olut on paahteinen ja mausta löytyy suklaata sekä kahvia. Suutuntumassa on sopivasti pientä karvautta tasapainoittamassa makukokemusta. Oluessa on käytetty mausteena myös paikallista hamppua. Loistava olut tuhdimpien liharuokien kylkeen ja tietysti myös ihan sellaisenaan.
COCKTAILIMME


T Old Fashioned

Buffalo Trace Bourbonia, Vanain mustalla teellä maustettu hunajavesi ja Aztec Chocolate Bitter

Vanha 1800-luvun klassikko saa uutta vaatetta ylleen. Hunaja sopii yhteen bourbonin vaniljaisten makujen kanssa. Musta tee tuo cocktailiin sopivaa mausteisuutta. Pieni määrä karvasta suklaabitteriä antaa viimeisen silauksen. Tämä versio kunnioittaa aromaattista hienoa klassikkoa ja sopii hyvin esimerkiksi aterian päätteeksi, tai muuten vaan talviseen päivään.

Garden Gnome
Heidell Gin, Vanain vadelma- karhunvatukka shrub, Sitruuna 3.0 ja Fee Foam

Puutarhatontun valvovien silmien alla kehitetty marjaisa, täyteläinen ja raikas cocktail. Olemme taikoneet tuoreista vadelmista ja karhunvatukoista raikkaan marjaisan pohjan, jossa pieni määrä balsamicoa antaa kokonaisuuteen sopivasti syvyyttä. Kotimainen Heidell Gin maustaa juomaa katajanmarjalla, hennolla sitruunalla ja mausteisuudella. Tarvittava hapokkuus cocktailissa tulee Sitruuna 3.0:sta. Juoman hienoon valkoiseen vaahtoon käytetään kasviperäistä Fee Foamia.

Alkoholittomana Helsinki Nolla- tisleestä

Clouds & Shine
Koskenkorvan Vodka Organic, Chartreuse, Herkkumaan lakkahillo, Sitruuna 3.0, omenamehu ja Fee Foam

Tämä raikas cocktail vie nauttijansa kesäiselle hillasuolle. Juomassa käytetään Herkkumaan lakkahilloa, joka antaa hienon paksun suutuntuman ja täyteläisen lakan maun. Cocktailissa on myös hentoa yrttisyyttä ranskalaisesta Chartreuse-yrttilikööristä. Koskenkorvan Vodka Organic ei peitä juoman makuja, vaan antaa sille tarvittavan ryhdikkyyden. Hapokkuus cocktailiin tulee Sitruuna 3.0:sta.

Alkoholittomana Helsinki Nolla- tisleestä

Negroni Del Professore
Vermouth Rosso Del Professore, Bitter Del Professore, Willow Gin ja Vanain kahvisiirappi

Jerry Thomas oli 1800-luvulla Yhdysvalloissa ja Euroopassa vaikuttanut baarimestari. Hän kehitti monia cocktaileja, joit a nautitaan vielä tänäkin päivänä. Jerryä kutsuttiin nimellä ”Professori”. Tässä italialaisessa klassikossa käytetään bitteriä ja vermuttia, jotka on kehitetty kunnioittamaan Jerry Thomaksen muistoa. Lisäämme palan kotimaisuutta käyttämällä Heidell Giniä ja itsetekemää tummapaahtoisesta Korpikahvista valmistettua siirappia. Kahvi antaa paahteisuutta ja tasapainottaa cocktailin voimakkaita makuja.

FIN Bajito
Heidell Gin, Vanain sokeri-infuusioitua kotimaista tuoretta basilikaa, Sitruuna 3.0 ja Hartwallin Vichy Original

Kuubasta kotoisin oleva mojito on monelle tuttu, raikas ja kesäinen juomasekoitus. Vanaissa teimme tästä klassikosta kotimaisen version, mutta voit silti kuvitella olevasi Kuuban auringon alla. Tuoreen basilikan liitto Mutemanin katajanmarjaisen, sitruksisen ja mausteisen maun kanssa on vahva. Hapokkuus tulee Sitruuna 3.0:sta, Vishyn kuplat ja kevyt suolaisuus viimeistelevät juoman. Juomasekoitus on kirkas, mutta täynnä makua.

Alkoholittomana Helsinki Nolla- tisleestä

Smoky Mezcal Mary
BRUXO X Mezcal, tomaattimehu, merisuola, mustapippuri, Worcestershire- ja sriracha kastike, sekä puusavu

Mausteinen tomaattimehu sopii täydellisesti meksikolaisen hennon savuisen ja laadukkaan mezcalin kanssa. Mezcal valmistetaan myös agaavesta kuten tequila, mutta eri lajikkeista ja käsityönä. Meksikossa nautitaankin sangritaa tequilan vierellä, joka on lyhyt tomaattinen, mausteinen ja sitruksinen sekoitus. Tätä juomaa siemaillessa voit kuvitella olevasi Meksikon lämmössä, tai yhtä hyvin voit kuvitella olevasi keskellä suomalaista metsämaisemaa nuotion ääressä. Juoma pystytään valmistamaan pyydettäessä myös vegaanisena.

Alkoholittomana Seedlip Spice 94- tisleestä  


Sitruuna 3.0 on Helsingissä sijaitsevan Hotelli Kämpin baarimestarin Tuomas Hämäläisen Vanaihin suunnittelema happosekoitus, jolla pystytään korvaamaan sitruunamehu juomasekoituksissa. Tämän ansiosta juomissa pääsevät muut maut paremmin esille ja pystytään välttämään turhaa hävikkiä. Sitruuna 3.0 sisältää sitruunahappoa, viinihappoa, omenahappoa ja pienen määrän suolaa.

Kaikki cocktailit tehdään Suomen alkoholilainsäädännön perusannoksilla sisältäen 4 cl väkevää alkoholijuomaa.
TONICIT 4cl + TONIC


Heidell Vodka & Fever-Tree Indian Tonic

Heidell vodka on maukas käsityönä valmistettu vodka. Vodka valmistetaan kotimaisesta vehnästä. Maku aito, runsas ja kermainen. Maussa myös havaittavissa kevyttä mausteisuutta.

Forest Vodka & Fever-Tree Indian Tonic
Forest Vodka on perunasta ja viljoista kuusi kertaa pannutislattu vodka. Vodka tehdään täysin käsityönä kotimaisista raaka-aineista. Maku on todella runsas, mutta pehmeä. Alkoholia on 45 % ja vodkaa on maustettu kevyesti kuusenkerkällä.

Heidell Gin & Fever-Tree Indian Tonic
Heidell Gin on tehty kunnioittamaan Suomen rannikon kaunista ja puhdasta luontoa. Ginissä on katajanmarjan lisäksi myös tyrniä ja puolukkaa. Ginin kaikki 12 maustetta on tarkoin mietitty. Tuoksu vie nauttijansa suoraan rannikon luontoon raikkaudellaan ja monipuolisuudellaan. Mausta löytyy katajanmarjan lisäksi kardemummaa, sitrusta, korianteria ja marjojen tuomaa raikkautta. Heidell Gin käyttää valmistuksessa myös paikallista hunajaa, mutta gini on kuitenkin maultaan kuiva tislauksen jälkeen.

Willow Gin, 1000 Lakes Distillery & Fever-Tree Indian Tonic
Willow Ginissä yhtenä mausteena käytetään myös pajua, joka tuleekin maussa miellyttävästi. Gini on metsäinen, mausteinen, runsas ja pehmeä. Tämän ginin avulla pääsee nauttimaan ainutlaatuisen luontomme elämyksellisyydestä ja yllätyksellisyydestä.

Tënu Gin & Fever-Tree Indian Tonic
Juoma suoraan suomalaisesta metsästä. Ginissä voimakkaasti katajanmarjaa, puolukkaa ja villin ruusun terälehtien tuomaa parfyymia. Korianterin siemenet ja iiriksen juuri tuovat hienoa mausteisuutta. Gini on kuiva ja 47 % alkoholia lämmittää mukavasti antaen juomalle ryhtiä.

Pyynikki Payday Craft Gin & Fever-Tree Indian Tonic
Payday Craft Gin kunnioittaa vanhaa London Dry gini -tyyliä. Maku on katajanmarjainen, sitruksinen, lakritsinen ja mausteinen. Gini on täysin kuiva ja vaikka alkoholia on 48 % on maku silti todella pehmeä.

Kyrö Pink Gin & Muteman Premium Lingonberry Tonic
Gini on kauniin vaalean punainen ja väri tulee valmistuksessa käytetyistä aidoista marjoista. Kyrö Pink Ginissä kohtaavat suomalaisten metsien ja puutarhojen luonnolliset maut: puolukka, mansikka ja raparperi. Gini on kuiva ja tasapainoinen.

Kyrö Napue Gin & Fever-Tree Indian Tonic
Napue Ginin tuoksu on sitruksisen raikas ja maku on täyteläinen ja runsas. Maussa on yrttisyyttä, pippurisuutta ja ruis tuntuu maistaessa mukavasti kielellä. Tarkat maistajat voivat löytää myös tyrniä, karpaloa ja mesiangervoa.

Helsinki Nolla alkoholiton tisle & Muteman Premium Lingonberry Tonic
Tuoksu on kevyt ja raikas. Tuote on kehitetty juomasekoituksiin, joten sitä ei ole tarkoitus nauttia sellaisenaan. Helsinki Nollassa on käytetty ginin tapaan katajanmarjaa, sitruksia ja muitakin ginin mausteita. Sopii erinomaisesti korvaamaan giniä juomasekoituksissa. Tisle on täysin alkoholiton.